POVIJEST I ARHELOGIJA ŽUMBERKA

Bogata arheološka prošlost Žumberka i Samoborskoga gorja je dio kulturnog nasljeđa i svjedočanstvo o trajnoj naseljenosti ovoga kraja još od vremena prapovijesti. Unutar granica Parka do sada su evidentirana 34 arheološka nalazišta na kojima su pronađeni dragocjeni ostaci materijalne kulture od prapovijesti do kasnog srednjeg vijeka. Nalazi su pohranjeni u Samoborskom muzeju, Muzeju grada Zagreba i Arheološkom muzeju u Zagrebu kako bi se osigurali što bolji uvjeti za njihovo čuvanje i zaštitu ©.

Kulturna baština Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje.  

Radionica bi se odvijala na terenu u mjestu Budinjak te Bratelji gdje se nalaze jedni od arheoloških nalazišta na području Žumberka pod zaštitom kulturne baštine. Grupe učesnika mogu biti od 10 do 15 osoba po radionici.
Voditelj radionice ukratko bi prepričao povijest Žumberka te polaznike odveo na područje arheološkog nalazišta i upoznao ih sa tadašnjim životom stanovništva koji je bivao na tome področju Žumberka.


Cijena radionice na upit.

Radionica povijest i arheologija Žumberka održavala bi se od mjeseca travanj do kraja listopada.

 

Za više detaljnih informacija vezanih za edukacijsku radionicu pošaljite upit na email ili telefonskim pozivom kontaktirati informacije kampa.