Smjestili ste se u Robinzonski kamp i voljeli bi ste provesti ostatak dana aktivno te istraživati dio Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje, a ne znate kamo bi ste se uputili. Predlažemo vam mapu sa opširnim destinacijama koje nudi Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje.

Volite planinariti i uživati u prirodi Žumberak je idealno mjesto za vas sa preko 350 kilometara označenih planinarskih staza te za detaljni prikaz priporočujemo planinarsku kartu Hrvatske.

Imaš bicikl i nalaziš se u parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje, imamo za tebe pripremljene i označene biciklističke staze.

U blizini kampa nalazi se Uskočka lipa - najveća lipa u Hrvatskoj te brojni izvori pitke vode koji čine ovaj kraj jedinstvenim i zanimljivim brojnim zaljubljenicima u netaknutu prirodu.

Pretpovijesno nalazište u Budinjaku (10.– 6. st. prije Krista), zajedno s onim iz rimskoga vremena u obližnjim Brateljima (1.– 2. st.), dio je Arheološkoga parka kroz kojeg je najbolje prošetati slijedeći “Stazu kneževa”.