Dobrodošli u Robinzonski kamp Brdo Zminjak smješten u prirodnome ambijentu Jelenići samome središtu Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje.

Ideja i vizija

“Jednog davnog, maglovitog i kišnog dana, krajem 90-ih godina, lutajući Žumberkom probijao sam se kroz zarasli put na Brdu Zminjak. U jednom trenutku, pojavila se rupa u oblacima kroz koju je zasjalo sunce a čije zrake sam osjetio u prsima.

Ovaj znak i dječaki san da živim na Žumberku nagnali su me na potragu za pronalaskom idealnog mjesta gdje bih se želio skrasiti. U toj potrazi, vođen nekim čudnim putevima uspostavilo se da Brdo Zminjak čeka baš mene.

Komad divljine, mali šator i ja bili su početak pionirskog, samostalnog poduhvata koji i danas traje. Bez vode i struje, lišen svakog komfora, gumba ili elektronike koji olakšavaju svakodnevicu, sputan hrpom zakona, kroz puno pokušaja, i naravno promašaja, uspješno sam izgradio konkretan, funkcionalan i siguran mali kamp!

Nalazi se u samom srcu Žumberka, iznad sela Jelinići u kojem je raskršće puteva prema Krašiću i Karlovcu, Samoborskom gorju i Samoboru, Budinjaku i Sošicama, te prema Bregani i Sloveniji.”

Franjo Radovanić